Ucraina a primit cel de-al treilea sistem Patriot

Ambasada Germaniei la Kiev a confirmat vineri că Ucraina a primit al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot promis în aprilie pentru a sprijini țara în fața atacurilor aeriene rusești, scrie Moldova 1.

„Al treilea sistem de apărare aeriană Patriot din Germania a ajuns deja în Ucraina. Acesta va spori protecția populației și a infrastructurii țării împotriva aeronavelor, dronelor și rachetelor. Echipajul ucrainean al sistemului a finalizat cu succes instruirea relevantă în Germania în ultimele luni”, a scris Martin Jaeger, ambasadorul Germaniei la Kiev, pe contul său X.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat la începutul acestui an că țara sa are nevoie de cel puțin șapte sisteme Patriot suplimentare pentru a se proteja, inclusiv două pentru apărarea regiunii Harkov (nord-est), ținta unei ofensive ruse din 10 mai.

Berlinul și-a anunțat la începutul lunii aprilie intenția de a furniza o baterie Patriot suplimentară Ucrainei, după alte două deja trimise în Ucraina de către Germania. Aceste sisteme avansate sunt capabile în special să doboare rachete hipersonice rusești.

În afară de Germania, România a promis că va trimite o baterie Patriot în Ucraina. De asemenea, și SUA ar putea livra una suplimentară, potrivit presei americane.

Total
0
Shares
Total
0
Share