Alte știri

(Ucraina) Doi militari au murit în ciocnirile cu separatiștii pro-ruși din estul țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile ucrainene au anunțat că în ciocnirile cu separatiștii susținuți de Rusia, din estul Ucrainei, au mai murit două militari, astfel încât numărul victimelor din partea armatei ucrainiene în această săptămână a ajuns la 6. Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, alți 10 militari au fost răniți, relatează Europalibera.org. 

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia și-a slăbit controlul asupra separatiștilor, pe care i-a numit „mercenari” și și-a exprimat speranța că „partea rusă își va recâștiga controlul asupra acestor unități”. Zelenski consideră acțiunile separatișilor drept „încălcări flagrante ale acordurilor de la Minsk” și că aceste atacuri au ca scop de „a perturba convorbirile despre un posibil acord de încetare a focului”. „Nu contează cine a dat ordinele”, a spus noul președinte de la Kiev, „forțele ucrainene vor răspunde situației”. Zelenski a mai spus și că poziția Ucrainei rămâne neschimbată – și anume să se respecte acordurile de încetare a focului și să fie eliberați cei din captivitate”.
 
Din aprilie 2014 și până acum peste 13 mii de oameni au fost omorâți în confruntările dintre forțele ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia din regiunile Luhansk și Donețk. Ultimul acord de încetare a focului între părți a fost convenit la 8 martie.
loading...

Comments are closed.