Externe

Ucraina publică datele soldaților ruși care au acționat în orașul Bucea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciile de informații militare ucrainene au difuzat luni, pe pagina lor web, datele personale ale circa 1.600 de soldați ruși care au acționat în localitatea Bucea din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data nașterii și gradul militar, transmite agenția EFE.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Lista corespunde soldaților din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a peste 340 de civili în orașul Bucea. Imagini filmate după retragerea trupelor ruse arată civili morți pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate sau îngropați în gropi comune, scrie Agerpres.

Ucraina a deschis o investigație și împreună cu statele occidentale acuză Rusia de posibile crime de război, în timp ce Moscova afirmă că este o ”înscenare” și o ”provocare din partea Ucrainei” și neagă că ar fi ucis civili.

Potrivit Rusiei, trupele sale au părăsit complet orașul Bucea pe 30 martie, în ziua următoare primarul acestuia a confirmat că în oraș nu mai erau soldați ruși, fără ca el să spună ceva despre civili uciși, iar „dovezile crimelor” au apărut abia în a patra zi după retragerea trupelor ruse, când angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraș.

Conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, specialiștii Ministerului rus al Apărării ”au găsit dovezi ale falsificării imaginilor și alte falsuri” în secvențele video publicate.

Comitetul rus de investigație a anunțat luni deschiderea unei anchete asupra răspândirii de informații false cu privire la crimele de la Bucea.

loading...

Comments are closed.