Alte știri

Ucraina scoate la licitație fostele închisori dezafectate, iar cu banii obținuți din vânzarea lor va construi altele noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ucraina scoate la licitație fostele închisori dezafectate, iar cu fondurile obținute în urma vânzărilor va moderniza sistemul penitenciar, a anunțat ministrul ucrainean al Justiţiei, Denis Maliuska, scrie revista Barron’s, citând AFP.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Dăm startul unei mari vânzări de închisori”, a anunțat ministrul Justiției, în timpul unei conferințe de presă în curtea penitenciarului Irpin. Clădirea se numără printre primele astfel de instalații scoase la licitația care va începe în următoarele săptămâni. Ucraina plănuiește ca, în 10 ani, să vândă 100 de închisori, iar banii obținuți să fie folosiți pentru construirea unor închisori noi.

„Astfel de locuri prezintă un interes uriaș pentru investitori, iar localnicii se vor bucura să vadă și altceva în afară de închisori”, a mai dăugat ministrul Justiției.

Lukianivskana, una dintre cele mai celebre închisori din Ucraina, construită la jumătatea secolului al XIX-lea, va fi de asemenea scoasă la vânzare.

loading...

Comments are closed.