Ucraina și Moldova au simplificat procedura de tranzit de mărfuri pe calea ferată

Republica Moldova și Ucraina au simplificat procedura de tranzit de mărfuri pe calea ferată. În acest sens, Rada Supremă de la Kiev a ratificat ieri amendamentele la acordul dintre cele două state privind operarea transportului feroviar, se arată într-un comunicat al Ministerului de resort de la Kiev.

Sursa citată, precizează că modificările aprobate vor permite transportul de tranzit pe tronsonul Etulia – Reni – Giurgiulești fără a staționa timp de trei zile în Reni.

Aceste schimbări fac posibilă accelerarea și creșterea semnificativă a transportului feroviar de marfă între Ucraina și R. Moldova, precum și creșterea semnificativă a potențialului de export al porturilor de pe Dunăre, potrivit aceluiași comunicat.
De menționat că Republica Moldova are o cooperare activă cu Ucraina, România și organizațiile donatoare, pentru a-și moderniza infrastructura feroviară pentru a ajuta Ucraina să crească exporturile agricole.

Amintim că în ultimele două zile la Kiev s-a aflat premierul Dorin Recean împreună cu câțiva miniștri din Guvern, inclusiv cel al infrastructurii, Andrei Spînu. Oficialul a scris pe canalul său de Telegram că a discutat cu omologul său ucrainean despre reabilitarea căilor ferate, construcția podului de la Cosăuți-Yampil, dar și alte proiecte de infrastructură rutieră care să conecteze și mai bine Moldova, Ucraina și UE.

Total
0
Shares
Total
0
Share