Ucraina: UE sancționează alte opt persoane în raport cu integritatea teritorială

Astăzi, Consiliul a decis să impună măsuri restrictive unui număr suplimentar de opt persoane pentru sprijinirea activă a unor acțiuni și punerea în aplicare a unor politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Printre persoanele adăugate pe lista de sancțiuni a UE se numără funcționari responsabili cu asigurarea respectării legii – judecători, procurori și ofițeri de securitate – responsabili cu asigurarea aplicării legislației ruse în Crimeea și Sevastopol, anexate în mod ilegal. Persoanele respective au luat decizii părtinitoare în cazuri motivate politic și au urmărit penal sau au oprimat opozanți ai anexării ilegale a Crimeei și a Sevastopolului.

Măsurile restrictive ale UE privind integritatea teritorială a Ucrainei se aplică în prezent unui număr total de 185 de persoane și 48 de entități. Persoanele desemnate sunt supuse înghețării activelor – inclusiv interdicției de a pune fonduri la dispoziția lor – și unei interdicții de călătorie, care le împiedică să intre pe teritoriul UE sau să îl tranziteze.

Actele juridice relevante, inclusiv numele persoanelor în cauză, vor fi publicate în Jurnalul Oficial.

Uniunea Europeană nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă și condamnă în continuare încălcarea de către Rusia a dreptului internațional. În plus, UE își menține poziția fermă de sprijin pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Total
0
Shares
Total
0
Share