Externe

UE a prelungit sancţiunile împotriva Coreei de Nord, din cauza programului nuclear al lui Kim Jong Un

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană a anunţat joi prelungirea cu un an a sancţiunilor împotriva Coreei de Nord, ca reacţie la decizia Phenianului de a continua dezvoltarea de arme nucleare şi rachete balistice, scrie Agerpres, preluând AFP. Kim Jong Un a declarat recent că nu va mai fi război, întrucât armele nucleare deținute de Coreea de Nord îi garantează siguranţa şi viitorul.

57 de persoane şi nouă entităţi, ale căror active sunt blocate, sunt supuse sancţiunilor UE pentru contribuţia la programele de înarmare nord coreene, cu încălcarea rezoluţiilor ONU. Celor aflați pe listă li se interzice, de asemenea, intrarea în UE. Lista a fost confirmată joi şi va fi publicată vineri în jurnalul oficial al Uniunii.

Consiliul Uniunii Europene precizează într-un comunicat că sancţiunile împotriva Coreei de Nord sunt mai severe decât cele impuse oricărei alte ţări.

„UE a transpus toate rezoluţiile aplicabile ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi a instituit propriul regim autonom de sancţiuni faţă de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană – n. red.), care completează şi întăreşte sancţiunile adoptate de ONU”, arată comunicatul, adăugând că „UE şi-a exprimat de mai multe ori convingerea fermă că o pace durabilă şi denuclearizarea peninsulei coreene trebuie realizate prin mijloace paşnice şi că procesul diplomatic trebuie continuat, ca singură modalitate de realizare a acestui obiectiv”.

Sancţiunile UE sunt reexaminate anual, reaminteşte AFP. ONU a sancţionat până acum 80 de persoane şi 75 de entităţi din Coreea de Nord.

Kim Jong Un a declarat recent că nu va mai fi război, întrucât armele nucleare deținute de Coreea de Nord îi garantează siguranţa şi viitorul, în pofida neîncetatelor ameninţări militare şi presiuni din exterior.

„Graţie descurajării noastre nucleare auto-defensive eficiente şi de încredere nu vor mai exista războaie, iar siguranţa şi viitorul ţării noastre vor fi garantate pentru totdeauna”, a afirmat liderul nord-coreean, citat de presa de stat nord-coreeană.

Citește și: (Coreea de Nord) Kim Jong Un a executat un general aruncându-l la peştii piranha! Iată motivul

loading...

Comments are closed.