Alte știri

FOTO // UE acordă ajutor Transnistriei sub formă de un lot de echipamente medicale anti-COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană continuă să sprijine Republica Moldova pe durata pandemiei COVID-19, oferind ajutor personalului medical din regiunea transnistreană, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Este vorba de un lot de echipamente de protecție, compus din 121.000 de măști chirurgicale, 35.000 de respiratoare N95, 3600 de halate și 1600 de ochelari. Asistența este oferită în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru sănătate”, implementată de OMS.

„Uniunea Europeană rămâne alături de cetățenii Republicii Moldova, oferind suportul necesar pentru combaterea pandemiei lucrătorilor medicali din regiunea transnistreană. Prin inițiativa UE „Solidari pentru sănătate”, ne dorim să ajungem la toți lucrătorii medicali din prima linie, care luptă cu pandemia. UE oferă sprijin pentru promovarea dialogului dintre oameni și îmbunătățirea vieții tuturor locuitorilor Republicii Moldova”, a spus Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene.

Suportul este oferit ca urmare a solicitării adresate de Republica Moldova și este coordonat cu autoritățile țării. Primul lot de echipamente de protecție personală din partea UE și a OMS a ajuns în țară la 14 iulie 2020. Tranșa a doua va conține 330.000 de mănuși, 356 de concentratoare de oxigen, 41 de monitoare pentru pacienți, 40 de ventilatoare, 215 puls-oximetre, 1500 de kituri pentru testele de laborator și 12.000 de kituri pentru prelevarea probelor, în valoare totală de 2,8 milioane de euro.

Citește și: Premierul României anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata

loading...

Comments are closed.