Alte știri

UE ar putea aproba un nou vaccin anti-COVID. Compania americană Johnson & Johnson a depus cerere de autorizare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a depus cerere de autorizare pentru vaccinul său contra COVID-19 în Uniunea Europeană, a anunţat marţi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), precizând că o decizie este aşteptată în martie.

Acesta ar fi al patrulea aprobat în Uniunea Europeană, dacă primeşte undă verde de la Agenţia cu sediul în Amsterdam.

“EMA a primit cerere de autorizare de punere pe piaţă a vaccinului contra COVID-19 dezvoltat de Janssen-Cilag International N.V..”, a indicat Agenţia, făcând referire la filiala europeană a Johnson & Johnson, transmite News.ro.

Experţii europeni “ar putea emite o părere la mijlocul lui martie, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficienţă, siguranţă şi calitate a vaccinului să fie suficient de complete şi convingătoare”, potrivit EMA.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost supus unei evaluări continue de EMA de la 1 decembrie.

Cele trei vaccinuri autorizate până în prezent pe piaţa europeană sunt cele de la AstraZeneca, Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Comisia Europeană a comandat 200 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, cu o opţiune pentru 200 de milioane în plus. 100 de milioane de doze trebuie să fie livrate de acum până în iunie dacă vaccinul este autorizat.

Sursa: News.ro

loading...

Comments are closed.