Alte știri

UE este foarte îngrijorată de decizia Iranului de a îmbogăți uraniul pînă la 20%

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană este îngrijorată de intenția Iranului de a începe îmbogățirea uraniului pînă la 20%, transmite Telegraph.md, cu referire la Noi.md

După cum transmite tass.ru, declarația a fost făcută marți, în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles de către reprezentantul serviciului de politică externă al UE, Peter Stano.

„Sîntem foarte îngrijorați de decizia Iranului de a îmbogăți uraniul pînă la 20%”, a spus el.

În același timp, Stano a subliniat că UE încă intenționează să facă tot posibilul pentru a menține acordul nuclear cu Iranul. „Regretăm acțiunile Iranului, dar Uniunea Europeană crede că acordul nuclear trebuie menținut prin eforturi comune”, a adăugat el.

După ieșirea SUA din Planul comun de acțiuni cuprinzător privind programul nuclear iranian în 2018, Iranul în 2019 a început să suspende pas cu pas îndeplinirea angajamentelor sale privind îmbogățirea uraniului și a activităților de cercetare, iar la începutul lunii ianuarie 2020 a anunțat finalizarea acestui proces.

La 1 ianuarie, directorul general al MAGATE, Rafael Grossi, a anunțat Consiliul de administrație al agenției și Consiliul de securitate al ONU cu privire la intenția Iranului de a începe îmbogățirea uraniului pînă la 20%. La 4 ianuarie, reprezentantul oficial al guvernului iranian Ali Rabiei a declarat că Teheran a lansat procesul de îmbogățire a uraniului pînă la nivelul de 20% la un obiect din Ford.

Citește și: O reclamă în care un bărbat mănâncă un sandviş cu liliac stârnește controverse în Australia

loading...

Comments are closed.