UE și PNUD Moldova vor dota Poliția moldovenească cu echipamente de detectare a armelor de foc și de colectare a datelor

Uniunea Europeană va oferi PNUD aproximativ 350.000 USD pentru a îmbunătăți capacitatea de investigare a poliției moldovenești. Fondurile vor fi utilizate pentru achiziționarea de echipamente de detectare a armelor de foc și de colectare a datelor.

Fondurile vor fi furnizate de SEESAC (Centrul de control a armelor de calibru mic și a armamentului ușor din Europa de Sud Est), o inițiativă comună a PNUD și a Consiliului de Cooperare Regională, care colaborează îndeaproape cu guvernele din Europa de Sud-Est și de Est.

În perioada 10-13 octombrie, Inițiativa a organizat un atelier de lucru pentru reprezentanții Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova în vederea elaborării unor proceduri standard de operare pentru investigațiile privind armele de calibru mic și armamentul ușor (SALW).

“Gestionarea armelor de calibru mic și a armamentului ușor devine o prioritate majoră pentru Republica Moldova, dar și pentru comunitatea internațională. Evenimentul de astăzi ne oferă oportunitatea perfectă de a ne adapta procedurile operaționale la noul context de provocări, astfel încât să putem răspunde prompt la orice situație de risc sau provocare”, a declarat Alexandru Bejan, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova, Alexandru Bejan.

Total
0
Shares
Total
0
Share