Alte știri

UEFA amenință Marea Britanie că mută finala EURO 2020 de la Londra la Budapesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

UEFA avertizează că ar putea muta finala EURO 2020 de la Londra la Budapesta, dacă guvernul britanic nu renunță la măsurile de carantină pentru 2.500 de oficiali, dar și pentru fanii celor două echipe calificate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mii de VIP-uri ar putea fi autorizați să intre în Anglia fără a le fi impusă carantina. Miniștrii discută o propunere de scutire pentru oficialii UEFA şi FIFA, dar şi pentru politicienii, sponsorii şi reprezentanţii ai deţinătorilor de drepturi TV invitaţi. Martin Kallen, directorul EURO 2020, a declarat joi că UEFA discută cu autorităţile britanice și ridicarea restricţiilor pentru suporterii echipelor calificate.

Dacă guvernul nu aprobă aceste scutiri, UEFA va muta finala EURO 2020 la Budapesta, potrivit The Times. Ungaria va ridica restricţiile de la frontieră în Zona Schengen de săptămâna viitoare, iar în Budapesta restaurantele și barurile sunt deschise înaintea meciurilor.

UEFA: „Există întotdeauna un plan de urgență”

Organizatorii turneului au fost în negocieri cu guvernul britanic încă de când acesta a amânat planurile de a pune capăt restricțiilor COVID-19 pe 21 iunie, potrivit Reuters.

Stadionul londonez Wembley este programat să găzduiască finala competiției – care are loc în 12 orașe de pe continent – pe 11 iulie, precum și ambele semifinale din zilele precedente.

„Există întotdeauna un plan de urgență, dar suntem încrezători că ultima săptămână a competiției va avea loc la Londra„, a precizat UEFA vineri într-un comunicat.

Deși ar fi o surpriză majoră dacă UEFA ar face pasul fără precedent de a muta o finală atât de importantă într-o etapă atât de târzie, Budapesta găzduiește cele patru meciuri de la Euro 2020 cu stadioane pline, după ce a vândut bilete fanilor maghiari care s-au vaccinat sau vizitatorilor care au prezentat dovada testelor negative.

Capitala Ungariei s-a oferit, de asemenea, să găzduiască mai multe meciuri din Liga Campionilor din sezonul trecut, când restricțiile provocau complicații în altă parte.

„Organizatorii maghiari se concentrează pe găzduirea celor patru meciuri de la Budapesta”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Federației Maghiare de Fotbal (MLSZ). „Totuși… MLSZ este gata să găzduiască orice eveniment de fotbal la nivel înalt”, a mai completat acesta.

UEFA spune că discuțiile cu autoritățile de la Londra s-au concentrat pe permiterea fanilor echipelor calificate să participe la meciuri „apelând la conceptul de bulă, care ar însemna că șederea lor în Marea Britanie ar fi limitată la mai puțin de 24 de ore, iar deplasările lor vor fi limitate”.

UEFA a declarat că a înțeles presiunile cu care s-a confruntat guvernul britanic și speră că discuțiile vor ajunge la o „concluzie satisfăcătoare”.

Conform reglementărilor actuale din Anglia, fanii care călătoresc din țări aflate pe lista galbenă a guvernului trebuie să stea în carantină timp de 10 zile la sosire. În afara celor trei echipe britanice – Anglia, Scoția și Țara Galilor – toate celelalte țări concurente sunt pe această listă, Turcia fiind chiar pe lista roșie, mai strictă.

Guvernul Marii Britanii a fost de acord să mărească capacitatea de pe Wembley la 50% pentru etapa eliminatorie, ceea ce înseamnă 40.000 de spectatori, față de 22.500, cât sunt permiși în grupe.

loading...

Comments are closed.