Social

UEFA: „Suporterii moldoveni sunt printre cei mai disciplinați din Europa”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Suporterii moldoveni sunt printre cei mai disciplinați din Europa, transmite Moldpres.

Într-un clasament întocmit de UEFA, dedicat comportamentului suporterilor pe stadioane pentru sezonul 2019/20, Republica Moldova s-a situat pe locul trei cu un punctaj fair-play de 8.857. Pe primele locuri se află Luxemburg, cu 9 puncte, și Malta, cu 8.875 puncte.

Cercetarea include comportamentul fanilor din 51 de țări și se bazează pe rezultatele obținute în toate meciurile din competițiile UEFA disputate atât la nivel de club, cât și la nivel de naționale, în perioada 1 iulie 2019 și 30 iunie 2020. Doar asociațiile de fotbal care au jucat minimum 34 de meciuri au fost luate în considerare. Moldova a găzduit în această perioadă 51 de meciuri sub egida forului european.

În clasamentul general, Norvegia se află pe primul loc cu un punctaj de 8.482 puncte, care a fost urmată pe de Estonia, 8.452 puncte și Finlanda, cu 8.376 puncte. Republica Moldova a ocupat în clasamentul general locul 31.

În conformitate cu prevederile paragrafului 12.01 din Regulamentul Fair-Play, asociațiile câștigătoare din fiecare dintre cele trei categorii vor primi câte 50.000 euro pentru a fi donate cluburilor de amatori sau profesioniste la alegere pentru proiecte fair-play sau sociale.

loading...

Comments are closed.