Ulianovschi: ”Maia Sandu e bine privită în vest, dar pozele ei cu oficialii străini nu le poți pune în farfuria copiilor”

Tudor Ulianovschi, fost ministru de Externe
 

Fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, avertizează că relațiile strânse cu Occidentul nu vor aduce beneficii semnificative pentru cetățeni fără o gestionare eficientă din partea guvernului, subliniind necesitatea unei strategii economice coezive, informează PROVINCIAL.

Invitat la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, Ulianovschi a declarat: „Doamna Maia Sandu este bine privită în vest, are deschidere, doar că pozele cu înalții demnitari străini nu le poți pune seara, acasă, în farfuria copiilor”.

El consideră actuala putere incapabilă să pună interesul R.Moldova în capul mesei atunci când discută cu Uniunea Europeană. Fostul Ministru și-a exprimat neîncrederea și față de capacitatea Guvernului de a lansa și purta negocierile cu UE.

„Este un proces foarte complicat, negocierile vor fi foarte dure. Va trebui să avem discuții cu fiecare țară în parte interesată de un anumit subiect, pentru că toți membrii UE au propriile interese și propriile cote pe care vor trebui să și le apere”, a adăugat ex-ministrul.

În cadrul aceleiași emisiuni, Ulianovschi a declarat că în afară de obținerea statului de candidat UE pentru Republica Moldova – lucru care s-a întâmplat datorită conjuncturii geopolitice – puterea PAS se întrece de ani buni în antirecorduri și își ascunde eșecul guvernării după războiul din țara vecină.

Fostul Ministru s-a declarat dezamăgit de starea lucrurilor în Moldova, fapt care l-a determinat să candideze pentru funcția de Președinte la alegerile care vor avea loc la toamnă.

Reamintim că, în funcția de Ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, a reușit în anul 2018, în exclusivitate, să convingă membrii adunării Generale a ONU să adopte, cu 64 de voturi „pentru” și 15 „împotrivă” rezoluția Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană. În 2020 a fost unul din cei 8 candidați la funcția de Director General al Organizației Mondiale a Comerțului. Totodată, Tudor Ulianovschi este membrul Consiliului de Directori a Asociației Americane de Energie Regenerabile, membru al Consiliului de Administrare a Asociației Canadiene de Energie Regenerabile, membru al Asociației Americane de Business cu Statele din Europa Centrală și de Est.

Total
0
Shares
Total
0
Share