Economic

ULTIMA ORĂ // A fost anunțat candidatul la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al CNPF

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vitalie Lemne, candidat la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), a fost prezentat, astăzi, membrilor Comisiei economie, buget și finanțe. La propunerea Comisiei, candidatura lui Vitalie Lemne va fi transmisă pentru aprobare de deputați în plen.

Vitalie Lemne deține o experiență îndelungată de activitate în sectorul bancar, începând cu munca în sucursală și până la funcții manageriale la centrala băncii. De asemenea, deține experiență de activitate în sectorul real al economiei.

Candidatul a punctat trei probleme de bază ale pieței financiare. În opinia sa, una din ele este problema structurii acționariatului companiilor de asigurări. Potrivit spuselor sale, în acest segment CNPF trebuie să acționeze ca o bancă centrală și să vegheze strict transparența acționariatului și beneficiarului final.

De asemenea, a fost evidențiată situația companiilor de microfinanțare care au creșteri de venituri, profituri exorbitante, dar supraîndatorează clienții.

Potrivit candidatului, pe piața de capital este necesară preluarea modelelor funcționale din alte state și aplicarea acestora la nivel local. Vitalie Lemne crede că piața de capital nu a fost valorificată, dar are mari șanse pentru dezvoltare.

În cadrul ședinței Parlamentului din 9 septembrie anul curent, membrii Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare au fost revocați în corpore.

loading...

Comments are closed.