Alte știri

ULTIMĂ ORĂ // A fost anunțat numele noului director al Spitalului Clinic Republican

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat câștigătorul concursului de ocupare a funcției de director al Spitalului Clinic Republican. Este vorba despre Andrei Uncuța, care a ocupat, începând din martie, interimatul funcției. Acesta l-a învins pe adversarul său, Aurel Bodiu, șeful secției neurochirurgie din cadrul SCR, transmite Sanatateinfo.md

Potrivit unor surse ale Telegraph.md, Andrei Uncuța a acumulat un punctaj de 28,59, față de Aurel Bodiu, al cărui rezultat a fost de 25,31.

Andrei Uncuța a venit în fruntea spitalului în plină pandemie, fiind numit de către premierul Ion Chicu, după ce fostul director al instituției, Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție. Andrei Uncuța a lăsat atunci funcția de director al Spitalului Republican al Ministerului Afacerilor Interne.

În 2015, Andrei Uncuță a fost viceministru al Sănătății în perioada Guvernului Chiril Gaburici. De asemenea, acesta a fost vicedirector al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.

Andrei Uncuța s-a născut la Ungheni, în 1972. În 1995 a absolvit USMF „Nicolae Testemițanu”, iar în 1998 și-a început activitatea în calitate de medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Republican. În perioada 2003-2006 a fost numit şef de secţie la Neurologie Urgenţe şi Ictus Cerebral în cadrul Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie. În perioada anilor 2007–2009 a efectuat studiile postuniversitare prin masterat în cadrul Şcolii de Management în Sănătate Publică, specializarea „Managementul Sănătăţii Publice”, calificarea „Master”, iar din anul 2006 până în 2013 a activat în funcţie de director adjunct la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie.

Citește și: Ministerul Sănătății caută șefi pentru șase spitale din țară, inclusiv pentru Spitalul Clinic Republican

loading...

Comments are closed.