Actual

ULTIMA ORĂ // A fost depistată încărcătura explozibilă a rachetei dezintegrate care a căzut în zona localității Larga

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupul operativ de documentare IGPF și IGP au depistat, în timpul cercetării la fața locului, focosul cu explozibil al rachetei prăbușite pe teritoriul național. Urmare a depistării explozibilului, a fost solicitată echipa de geniști din cadrul Batalionului Independent Codru al Armatei Naționale, pentru examinare extinsă și stabilire a modului comun de intervenție pentru înlăturarea pericolului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Totodată, din cauza riscurilor generate de existența explozibilului, aria de protecție a fost mărită, iar echipe ale poliției naționale și ale poliției de frontieră întreprind măsuri speciale și asigură perimetrul de securitate, pentru a nu exista pericole asupra populației.

În cursul acestei dimineți, patrule de poliție au informat locuitorii localităților Pavlovca și Larga să păstreze distanța și să nu se apropie de zona de securitate impusă de autorități pentru protecție. De asemenea, a fost blocat accesul către zona în care va avea loc detonarea. Totodată au fost informate și autoritățile ucrainene în legătură cu existența explozibilului provenit din focosul rachetei prăbușite.

Din datele preliminare, focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.

Pentru o mai bună informare a publicului, MAI va reveni cu precizări ulterioare, pe măsura desfășurării activităților de înlăturare a pericolului.

loading...

Comments are closed.