Actual

ULTIMA ORĂ // A fost eliberat capul unui grup criminal, anunță PCCOCS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Capul grupului criminal învinuit de faptul că a organizat contrabanda cu avionul AN-2 depistat în septembrie 2021 – eliberat de judecători. Procurorii PCCOCS vor contesta încheierea judecătorească.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Sâmbăta, 23 aprilie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis faptul că plasarea în arest preventiv este o măsură prea severă pentru capul grupului criminal organizat al cărui avion de tip AN-2, vizat în contrabandă, a fost capturat în septembrie 2021.

Prin urmare, magistrații au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, chiar dacă procurorii au prezentat suficiente probe pentru plasarea făptuitorului în arest preventiv. Astfel, procurorii vor contesta această măsură dispusă de judecători și vor reitera solicitarea inițială de plasare a acestuia în arest preventiv, inclusiv din motivul că asupra învinuitului, acuzat de comiterea infracțiunii cu caracter transfrontalier, planează riscul eschivării, după ce a evadat de la locul comiterii faptelor investigate, s-a ascuns de oamenii legii și a fost anunțat în căutare.

Acesta este acuzat de către procurori pentru organizarea comiterii a trei infracțiuni: contrabandă, trecerea ilegală a frontierei de stat și survolarea ilegală a spațiului aerian. În comiterea acestor infracțiuni sunt implicați și cetățeni străini, dintre care unii deja au fost deferiți justiției. Pe parcursul investigațiilor, învinuitul beneficiază de garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția nevinovăției.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.