ULTIMA ORĂ // A fost publicat Planul Național pentru Aderare la UE

Am ajuns în momentul în care prezentăm spre consultări publice Planul Național pentru Aderarea la Uniunea Europeană, informează Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

“Acest document reprezintă o etapă esențială pentru parcursul european al țării noastre, înlocuind toate demersurile anterioare și care reflectă cu claritate obiectivul nostru național: să pregătim Republica Moldova pentru aderarea la UE către anul 2030.

Acesta reprezintă un pas crucial către consolidarea legăturilor noastre cu familia europeană și va deveni temelia procesului nostru de aderare, prin care vom adapta și integra acquis-ul comunitar în legislația noastră națională. În prezent, suntem în plin proces de evaluare a corespunderii legislației naționale în raport cu legislația europeană și de atribuire a documentelor necesare pentru instituțiile responsabile de implementarea acestora. Planul dat va fi dezvoltat substanțial în urma procesului de evaluare, făcut împreună cu Comisia Europeană.

Îi invit pe toți cei interesați să participe la consultările publice și să împărtășească opiniile și sugestiile lor. Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă un obiectiv major pentru țara noastră, iar implicarea cetățenilor este crucială pentru construirea unui viitor mai prosper în cadrul comunității europene”, a transmis Popescu.

Planul Național pentru Aderare poate fi consultat aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share