Alte știri

ULTIMA ORĂ // A fost stabilită data alegerilor anticipate pentru funcția de primar al municipiului Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alegerile locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor avea loc la 21 noiembrie. Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au aprobat o deciziei în acest sens marți, 7 septembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, scrie zdg.md

În fața mai multor oameni, în centrul orașului Bălți, liderul partidului „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a semnat joi, 2 septembrie, cererea de demisie din funcția de primar al orașului Bălți.

La o zi de la scrutinul parlamentar, mai exact la 12 iulie, Renato Usatîi, liderul blocului electoral care i-a purtat numele și care nu a reușit să prindă un loc în Parlamentul de la Chișinău, obținând puțin peste 4 la sută din sufragii, a anunțat că renunța la mandatul de primar al orașului Bălți. În discursul său, Usatîi a menționat că lui „nu-i place să facă politică, astfel că-și va găsi o nouă ocupație”.

Declarația a fost făcută a doua zi după alegerile parlamentare anticipate, la care Blocul electoral al lui Renato Usatîi nu a trecut pragul electoral de pentru a accede în Parlament, obținând un scor de 4,10% din sufragii.

La Bălți, Blocul lui Renato Usatîi a fost pe locul trei după numărul de voturi obținute. Cele mai multe voturi le-a obținut Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 40,17%, fiind urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – 27,34%.

loading...

Comments are closed.