Externe

Ultima oră! Accident la o Centrală Nucleară în Romania

Pinterest LinkedIn Tumblr

SN Nuclearelectrica SA (SNN) anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional (SEN) în dimineaţa zilei de joi, 29 martie 2018, ca urmare a apariţiei unei disfuncţionalităţi la un sistem electric de proces, transmite Mediafax.ro.

„Specialiştii investighează cauza şi vor efectua lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situaţii. Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unităţii 2 din data de 25 martie 2018 şi deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la SEN este prevăzută şi realizată prin sisteme de protecţie prevăzute în proiect în anumite situaţii, aşadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securităţii nucleare”, se arată într-un comunicat al producătorului de energie nucleară.

Premierul României, Viorica Dăncilă a cerut Corpului de control de urgență să facă verificări la Centrala Nucleară de la Cernavodă, după ce mai multe avarii au avut loc în ultima perioadă la acest obiectiv.

loading...

Comments are closed.