Economic

ULTIMA ORĂ // Agenții economici vor putea scăpa de facturile fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Împreună cu mai mulți colegi de la PAS, deputatul Radu Marian a înregistrat un proiect de lege care va permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de documente contabile pentru agenți economici care procură mărfuri/servicii cu cardul corporativ. Așadar, bonul fiscal bonul fiscal eliberat va putea servi ca document confirmativ pentru deducerea cheltuielilor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Această modificare va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare. Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției, va putea fi în schimb utilizat pentru activități mult mai productive. De multe ori, eliberarea facturii fiscale înseamnă și un drum în plus, atunci când documentul nu a fost eliberat în momentul procurării din cauza faptului că de exemplu, contabilul nu era pe loc. Cred că fiecare antreprenor a avut astfel de episoade frustrante.

De asemenea, am introdus o prevedere care să echivaleze în mod juridic bonurile fiscale emise în format fizic, cu cele emise în format electronic. Aceasta propunere urmează a fi discutată suplimentar la avizare de către Guvern.

Vom veni cu mai multe noutăți pozitive pentru mediul de afaceri în următoarea perioadă”, a declarat autorul proiectului.

loading...

Comments are closed.