Politic

Ultima oră! Andrian Candu anunță că împreună cu președinții Parlamentelor din Georgia și Ucraina, solicită Parlamentului European perspectivă de aderare la UE!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premieră pentru Republica Moldova! După ședința Biroului permanent al Parlamentului de astăzi, speakerul Andrian Candu a anunțat că împreună cu omologii săi din Georgia și Ucraina, vor îndemna Parlamentului European să adopte o Rezoluție înainte de Summitul PE, în vederea perspectivei acestor trei țări de a adera la Uniunea Europeană.

„Noi, Parlamentele Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei îndemnăm Parlamentul European să adopte o Rezoluție înainte de Summitul PE, exprimînd sprijinul politic și reafirmînd apelul adresat Consiliului European pentru deschiderea perspectivei de aderare privind cele trei țări asociate în conformitate cu Articolul 49 al Tratatului Uniunii Europene.
Avînd în vedere acest mesaj ambițios care privește în viitor, Declarația Summitului PE va lansa un semnal puternic în situația geopolitică actuală tensionată și va deveni un instrument de inspirație pentru accelerarea progreselor și transformărilor democratice de mai departe în cele trei țări partenere asociate ale UE.”, se spune în textul declarației, semnat de președinții Parlamentelor de la Chișinău, Kiev și Tbilisi.

Andrian Candu a anunțat că declarația urmează să fie expediată Parlamentului European în această săptămână.

loading...

Write A Comment