Alte știri

ULTIMA ORĂ // Angelica Caraman este noua președintă a Comisiei Electorale Centrale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angelica Caraman este noua președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată vineri, 17 septembrie, în cadrul ședinței CEC.

Angelica Caraman are calificarea de profesoară de limba şi literatura română, este și licențiată și în drept. O diplomă de master a obținut-o în teoria şi practica administrării publice, iar alta – în managementul politic şi electoral. Angelica Caraman a lucrat timp de 16 ani la Pretura sectorului Centru, municipiul Chișinău, transmite zdg.md

„Eu vă mulțumesc pentru încredere și sunt sigură că voi avea sprijinul dvs. în continuare. Vom munci cot la cot pentru a îndeplini toate așteptările și funcțiile Comisiei într-un mod echidistant”, a declarat Angelica Caraman.

Parlamentarii au aprobat în ședința de joi, 17 septembrie, proiectul de hotărâre privind noua componență a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Astfel, în calitate de membri ai CEC au fost desemnați 5 din cei 9 membri.

Membrii desemnați de Parlament sunt Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco, Alexandru Musteața, iar Pavel Postică este membrul desemnat de către președinta R. Moldova, Maia Sandu.

În cadrul următoarelor ședințe ale Parlamentului urmează să fie aleși alți trei candidați desemnați de opoziția parlamentară. Se întâmplă după ce Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au boicotat ședința de plen după ce trei inițiative nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi incluse în ordinea de zi.

Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani. CEC este constituită din 9 membri: un membru este desemnat de către preşedintele R. Moldova, ceilalţi 8 membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărâre a Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

loading...

Comments are closed.