Politică

ULTIMA ORĂ! ANI ar putea iniția un proces de verificare a averii Nataliei Gavrilița

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții Autorității Naționale de Integritate (ANI) au declarat, într-un comentariu pentru ZdG, că inspectorii de integritate vor analiza conținutul și informațiile investigației publicate de Ziarul de Gardă cu privire la casa nedeclarată în care locuiește prim-ministra Natalia Gavrilița, iar în „cazul în care vor exista suficiente bănuieli rezonabile, inspectorii vor lua deciziile de rigoare”, scrie Ziarul de Gardă.

Solicitați de Ziarul de Gardă, responsabilii din cadrul ANI au comunicat, că inspectorii de integritate vor aplica aceleași mecanisme ca și în cazul investigațiilor anterioare.

„Referitor la investigație și subiectul vizat, ANI va aplica aceleași mecanisme ca și în cazul investigațiilor anterioare, va fi analizat conținutul și informațiile descrise, iar în cazul în care vor exista suficiente bănuieli rezonabile, inspectorii vor lua deciziile de rigoare”, a declarat pentru Ziarul de Gardă purtătoarea de cuvânt a ANI, Maria Dastic.

Conform informațiilor din declarațiile de avere ale familiei prim-ministrei, Natalia Gavrilița și ale soțul său, Vladimir Gavrilița, dețin în proprietate un apartament de 52 de metri pătrați cumpărat în 1997 cu circa 275 de mii de lei. Soții Gavrilița mai declară un automobil Lexus fabricat în 2009, procurat în 2014 cu 17 mii de euro și un automobil Subaru, la fel din 2009, procurat în 2018 cu 3,5 mii de euro. Familia Gavrilița păstrează în trei conturi bancare aproximativ 370 de mii de lei.

Pe când Natalia Gavrilița se afla la șefia Ministerului Finanțelor, soțul ei, Vladimir Gavrilița, fost funcționar al Ministerului Afacerilor Interne, a fost angajat în Corpul de Control al prim-ministrei Maia Sandu. După demisia Guvernului Sandu, acesta a ajuns consilier în Cabinetul președintelui fracțiunii PAS, unde a activat până în februarie 2021. Anul trecut, conform declarației de avere depuse de soțul prim-ministrei, familia Gavrilița a avut venituri oficiale declarate de aproximativ 244 de mii de lei.

Citiți continuarea pe ZdG.md

loading...

Comments are closed.