Actual

ULTIMĂ ORĂ // Anunțul Ministerului Sănătății cu privire la prezența tulpinii britanice de coronavirus în țara noastră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu privire la prezența noii tulpini de COVID-19 din Marea Britanie în Republica Moldova, Ministerul Sănătății a comunicat că laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a recepționat rezultatele primelor 10 probe expediate laboratorului din Berlin. Astfel, conform rezultatelor, nu a fost confirmată prezența tulpinii britanice. Totodată, ANSP a expediat alte 20 probe pentru examinare, aceluiași laborator.

MSMPS a mai menționat că, la moment, testele privind depistarea noi tulpini sunt efectuate de către un laborator privat, care deține kituri speciale în acest sens. Însă, metoda recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este metoda secvențierii. Reprezentanții MSMPS au avut o ședință cu specialiștii din cadrul laboratorului privat, în urma căreia au decis că vor fi expediate câteva probe laboratorului din Berlin, pentru a confirma veridicitatea rezultatelor.

La moment, laboratoarele ANSP nu dispun de echipamente necesare pentru a depista noua tulpină. Însă, MSMPS a solicitat Organizației Mondiale a Sănătății, suport privind dotarea laboratorului ANSP, pentru realizarea metodei de secvențiere, astfel încât, să fie posibilă depistarea și altor tulpini ale virusului SARs Cov-2.

Citește și: Greceanîi și Ciocoi au discutat situația epidemiologică și economică din țară: Restricții mai dure, dar fără lockdown

loading...

Comments are closed.