Social

ULTIMA ORĂ! Au fost autorizate încă două curse charter

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin Dispoziția nr. 8 din 28 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, au fost autorizate încă două curse charter, transmite Telegraph.md

Au fost autorizate cursele aeriene charter, care transportă pasageri cu cetățenia Republicii Moldova spre Republica Moldova, operate de către compania aeriană:

  • ISRAIR AIRLINES, din 30 martie 2020, TEL-AVIV – CHISINAU – BUCURESTI;
  • AIR MOLDOVA, din 01 aprilie 2020, CHISINAU – NICE – CHISINAU.

În conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr.6 din 26.03.20, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene coordonează procesul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova cu rutele aeriene charter. In acest scop, misiunile diplomatice si consulare vor actualiza informațiile despre persoanele aflate în dificultate, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, și altor categorii de concetățeni defavorizați. Începând cu 28 martie 2020, cei interesați se vor putea înregistra online pe paginile internet și facebook ale misiunilor diplomatice și consulare (mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf).

Destinațiile prioritare ale curselor aeriene vor fi propuse spre aprobare Comisiei pentru Situații Excepționale, care în perioada stării de urgență autorizează cursele charter.

Biletele pentru călătoria cu rutele charter excepționale vor fi procurate direct de la operatorii de zbor, după aprobarea rutei de către Comisia pentru Situații Excepționale. Informații actualizate privind cursele charter autorizate pot fi găsite pe site-ul oficial al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova la adresa: caa.md/rom/news/ și pe pagina de facebook a AAC.

La sosirea în Chișinău, pasagerii acestor rute vor trece obligatoriu procedura de evaluare medicală și vor fi plasați pentru 14 zile în autoizolare.

loading...

Comments are closed.