Politic

ULTIMA ORĂ // Averea lui Dorel Musteață revine în atenția PA! Ordonanța de refuz va supusă unui control al legalității

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ordonanța prin care s-a refuzat controlul averii lui Dorel Musteață, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, va fi supusă unui control al legalității, a anunțat Dinu Plîngău, președintele Platformei DA.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

”La insistența mea s-a dispus controlul legalității ordonanței de neîncepere a urmăririi penale pe numele lui Dorel Musteață. Sper ca de data asta, cei de la PA măcar să facă față că verifică averea acestui baron. Mai avem noroc de americani și ucraineni că ne mai trimit cate un mesaj pozitiv acasă pe tema justiției, că în rest, responsabilii de justiție au pus miza pe oameni greșiți, compromiși și toxici care pana în prezent nu au putut livra rezultate nici pe reformă, nici pe dosarele de rezonanță”, a declarat Plîngău.

În 2021, presa a publicat mai multe documente despre pretinsa avere pe care ar fi agonisit-o Dorel Musteață, dar subiectul a fost înăbușit cu ajutorul PAS, el devenind un protejat al noului regim de la putere.

”Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, promovat recent în calitate de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), ar fi o persoană înstărită, cu două case de locuit, șapte apartamente, patru automobile, patru încăperi nelocative (spații comerciale) și 17 terenuri agricole. Cel puțin, așa reiese dintr-o notă informativă întocmită de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), remisă anterior procurorului general, Alexandr Stoianoglo”, nota ziarulnațional.md

Documentul cu averea lui Dorel Mustață a fost făcut public de fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, care din start a contestat avansarea președintelui CSM la CSJ.

loading...

Comments are closed.