ULTIMA ORĂ // Avocatul Poporului demarează o investigație detaliată în privința accidentelor din ultimele zile

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, s-a sesizat din oficiu în legătură cu cele două accidente grave care au avut loc recent și au dus la decesul a 6 persoane. Aceste accidente au avut loc în apropierea localităților Bahmut și Aeroport și au șocat comunitatea în ultimele zile.

În conformitate cu Articolul 22 alineatul (1) din Legea nr. 52/2014 privind Avocatul Poporului, care îi conferă autoritatea de a acționa în cazurile de o importanță socială deosebită, Avocatul Poporului a decis să demareze o investigație detaliată. Într-un comunicat de presă, Avocatul Poporului a subliniat importanța acestei acțiuni: “În cazurile în care sunt încălcate drepturile și libertățile omului și mai ales atunci când vieți sunt pierdute, este responsabilitatea noastră să acționăm cu fermitate și hotărâre. Vom examina cu atenție toate acțiunile și inacțiunile autorităților care au dus sau au contribuit la producerea acestor accidente, și vom lua măsuri corespunzătoare în consecință.”

Investigația va viza atât acțiunile cât și inacțiunile autorităților responsabile, și va urmări dacă acestea au putut preveni producerea accidentelor: “Este esențial să analizăm atent circumstanțele care au dus la aceste tragedii și să ne asigurăm că autoritățile își îndeplinesc responsabilitățile pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.”

De asemenea, Avocatul Poporului a confirmat că va monitoriza desfășurarea anchetelor în curs și va urmări ca acestea să fie finalizate în mod corect și transparent. În plus, Avocatul Poporului a amintit de elaborarea unui Raport Special referitor la “Dreptul la viață, sănătate, siguranță și securitate în traficul rutier”, inițiat în luna august 2023, care va fi inclus în analiza sa detaliată.

Avocatul Poporului a subliniat angajamentul său deplin față de drepturile și siguranța cetățenilor și a asigurat opinia publică că va face tot ce este necesar pentru a aduce claritate în aceste cazuri și a asigura că responsabilii vor fi trași la răspundere conform legii.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share