Politic

ULTIMA ORĂ // Boris Volosatîi este noul președinte AUR Moldova. Mai mulți membri și-au anunțat demisia din partid

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul Congresului politic al Partidului AUR Moldova, care a avut loc astăzi la Chișinău, Boris Volosatîi, actual deputat în Parlamentul României, ex-directorul Liceului ”Gheorghe Asachi” din Chișinău, a fost ales în funcția de președinte al formațiunii. În calitate de vicepreședinți au fost aleși Valeriu Munteanu, Vadim Vacariuc, Constantin Ungureanu și Constantin Codreanu. Congresul formațiunii a avut loc după ce Vlad Bilețchi și-a depus demisia onorabilă în urma unei discuții cu liderii de la București.

La Congresul de astăzi, Vlad Bilețchi a demisionat inclusiv din toate organele de conducere ale partidului și a ieșit din AUR, iar odată cu el au plecat și alți membri ai acestei formațiuni.

În principiu, AUR Moldova și-a asumat continuarea mesajului privind unificarea forțelor unioniste de la Chișinău și intră în pregătirile pentru următoarele scrutine electorale din țara noastră.

În 2019, Vlad Bilețchi, cunoscut opiniei publice pentru activitățile sale unioniste, a candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul României, însă a fost exclus din cursă deoarece nu ar fi avut domiciliul stabilit pe teritoriul României. La propunerea sa, Boris Volosatîi a fost înaintat rapid pentru suplinirea listei AUR România, el ajungând să fie ales deputat în baza voturilor românilor stabiliți în străinătate.

După alegerea sa în Parlamentul României, Boris Volosatîi a fost pus în situația să-l numească pe Vlad Bilețchi în calitate de consilier parlamentar. La scurt timp, relațiile dintre aceștia doi s-au răcit până la un nivel critic, iar Volosatîi ar fi pus la cale rocada privind schimbarea conducerii AUR Moldova, aceasta fiind și mulțumirea lui pentru toată munca depusă de către tânărul unionist.

Menționăm că AUR România este condus de către George Simion și Claudiu Târziu. George Simion are interdicție de intrare în Republica Moldova, menținută și de către instituțiile subordonate președintelui Maia Sandu. Interdicția respectivă expiră la începutul lunii octombrie 2023, după care liderul de la București ar putea încerca să revină în Republica Moldova, având în vedere că atunci va fi dat și startul pentru alegerile prezidențiale din România și Republica Moldova, el fiind un potențial candidat pentru scrutinul de peste Prut.

loading...

Comments are closed.