ULTIMA ORĂ // Cavcaliuc o invită pe Maia Sandu și pe Aurel Ciocoi la dezbateri publice despre securitatea națională

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a invitat-o pe președintele țării Maia Sandu și pe prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, la o dezbatere publică pe tema securității naționale. Despre aceasta Cavcaliuc a anunțat într-o conferință de presă.

„Poate o să vă pară stranie această invitație dar eu cred că trebuie să ieșim din această campanie murdară și să atragem atenția asupra celor mai importante probleme cu care se confruntă Republica Moldova – siguranța națională și securitatea fiecărui cetățean”, a menționat liderul PACE.

Având în spate experiența bogată în organele de drept și aplicare a legii, inclusiv experiența de expert în cadrul comisiei unificate de control de reglementare a conflictului transnistrean, fiind un ofițer de rang înalt, care a condus subdiviziuni puternice responsabile de combaterea criminalității, ordinii publice și apărării naționale, Cavcaliuc a lansat invitația la dezbatere pentru joi ora 17 în fața parlamentului Republicii Moldova.

Acesta a propus să discute la această dezbatere despre strategia de securitate națională, tensiunile din zona de Nistru, reforma armatei naționale, reforma Consiliului Suprem de Securitate, cazul răpirii judecătorului Chaus, rețeaua de spionaj condusă de liderul unui partid politic din Republica Moldova și reținerea delegației PACE la Moscova și calvarul prin care au trecut aceștia.

La fel, Cavcaliuc a sugerat invitaților să propună și alte teme pentru discuția de joi.

Total
0
Shares
Total
0
Share