Alte știri

ULTIMA ORĂ // CC a respins cererea de suspendare a decretului Maiei Sandu cu privire la înaintare repetată a Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 16 februarie 2021, Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 20 prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 32-IX din 11 februarie 2021 privind desemnarea repetată a candidatului Natalia Gavrilița pentru funcția de Prim-ministru.

În același timp, Curtea a reținut că pentru a fi respectat principiul loialității constituționale, în cazul contestării unui decret al Președintelui Republicii de desemnare a candidatului pentru funcția de Prim-ministru pentru motive de neconstituționalitate, Parlamentul trebuie să aștepte hotărârea Curţii Constituţionale și să demareze procedurile parlamentare pertinente doar dacă constituționalitatea decretului a fost confirmată de către Curte.

Totodată, Curtea a comunicat că, pe 23 februarie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale de examinare în fond a sesizării nr. 30a/2021 depuse la Curte de dnii Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki, deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.