ULTIMA ORĂ // CNA desfășoară percheziții într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere

Mai multe acțiuni de urmărire penală sunt efectuate astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție în mun. Chișinău pe o cauză penală de trafic de influență asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere.

Potrivit faptelor investigate de CNA, un locuitor al capitalei, susținând că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere, a pretins, a acceptat și a primit mijloace financiare ce nu i se cuvin în sumă totală de 1500 de euro, în schimbul promovării de către candidatul auto a examenului de conducător la proba practică pentru categoria ,,B”, cu ulterioara perfectare și eliberare a permisului de conducere.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA, în dimineața zilei de 20.03.2024, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău a fost reținută o persoană bănuită în comiterea infracțiunii de trafic de influență, fiind ridicate 6000 de euro și înscrisuri de ciornă care confirmă sumele încasate de la candidați.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share