Politic

Ultima oră! Consiliul municipal Bălți a votat unanim organizarea unui referendum privind demiterea primarului Renato Usatîi!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi la Bălți a fost organizată o ședință extraordinară a Consiliului municipal cu privire la organizarea referendumului privind votul de neîncredere primarului Renato Usatîi. Consiliul a votat unanim pentru organizarea acestui referendum.

Acum câteva zile Renato Usatîi a propus să fie organizat un referendum pentru demiterea sa. Și asta după ce Usatîi nu a putut face față crizei deșeurilor, fiind nevoie de intervenția autorităților centrale de la Chișinău, care în două zile au evacuat toate deșeurile din oraș.

Comisia Electorală Centală urmează să stabilească data referendumului. Pentru a fi demis din funcție este nevoie de votul a 36.644 + 1 locuitor al municipiului Bălți. Totuși Usatîi a promis că-și va da demisia dacă vor vota pentru demisia sa cel puțin 50% din bălțeni.

Renato Usatîi conduce municipiul Bălți prin skype, după ce a fugit la Moscova în vara anului 2016. Ulterior pe numele lui Usatîi a fost emis un mandat de arest, fiind dat și în căutare internațională. De numele lui Usatîi sunt legate mai multe afaceri dubioase, precum afacerea „ELAT” și omoruri, inclusiv tentativa de omor asupra bacherului rus, Gherman Gorbunțov. Bancherul, dar și complici la acea tentativă de omor, printre care Ion Druță (alias Pisateli), au recunoscut că comanditarul crimei a fost Renato Usatîi.

loading...

Comments are closed.