Alte știri

ULTIMA ORĂ // CSM a acceptat demisia judecătorului Ion Muruianu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătorul Ion Muruianu pleacă din sistemul de justiție, în care a activat începând cu anul 1990. Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat marți, 7 septembrie, cererea de demisie, depusă în legătură cu atingerea plafonului de vârstă, informează Telegraph.md, cu referire la IPN.

„Domnul Muruianu și-a început activitatea în anul 1990. În 2000 a fost numit în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Din 2003 până în 2012 a activat în calitate de judecător, inclusiv și președinte, al Curții Supreme de Justiție. Și prin decretul președintelui din decembrie 2012 a fost numit, prin transfer, în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău”, a relatat președintele interimar al CSM, Dorel Mustață.

Ion Muruianu a ajuns în atenția publică în 2010, încercând să plaseze toată responsabilitatea pentru gafele comise de sistemul judecătoresc din Moldova pe seama jurnaliștilor, pe care i-a numit „câini turbați, periculoși pentru societate”.

Tot astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererea de demisie a judecătorului Oleg Ciumaș de la Judecătoria Bălți și a judecătorului Mihail Macar de la Judecătoria Hâncești.

Hotărârile CSM cu privire la aprobarea demisiilor urmează să fie transmise președintelui țării.

loading...

Comments are closed.