Actual

ULTIMA ORĂ! CSP a admis sesizarea lui Carp, copiată de la Grigoriu, privind anchetarea acțiunilor lui Stoianoglo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Superior al Procurorilor a admis sesizarea deputatului Carp, copiată de la ex-deputatul Inga Grigoriu, și a încuviințat pornirea unei anchete în privința acțiunilor lui Stoianoglo. Totodată, a fost desemnat și un procuror care să facă investigațiile necesare.

Șeful Procuraturii Generale este acuzat de corupere pasivă și abuz în serviciu de către actualul șef al Comisiei securitate națională, Lilian Carp, la ședința de marți a Consiliului Superior al Procurorilor. În anul 2011, pe când era președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, ar fi facilitat adoptarea unor modificări la o lege, care au permis spălarea a miliarde de dolari prin intermediul băncilor moldovenești, scrie tv8.md

„În procesul analizei cadrului legal modificat în anii 2010 – 2014, pentru a facilita spălarea banilor prin R. Moldova, a fost stabilită o sintagmă inedită formată din trei cuvinte. Sintagma, având efectiv suspensiv, a fost introdusă ca amendament în lectura a doua, în legea 190 din 2007, cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului. Sintagma a permis companiilor nerezidente ale căror conturi au fost blocate, prin deciziile Serviciului Prevenire și Combaterea Spălării Banilor să deblocheze conturile și să transfere banii doar prin prezentarea la bancă a recursului asupra deciziei de suspendare a operațiunilor financiare”, a spus Lilian Carp la ședința CSP.

Potrivit deputatului Lilian Carp, modificările cu pricina la lege s-au făcut încă în anul 2011.
„Semnătura lui Stoianoglo se regăsește și sub fișa amendamentelor care au fost acceptate și votate în lectura a doua. Prin introducerea sintagmei: „având

Luni, Alexandru Stoianoglo a venit cu o scurtă reacție. „Toate acuzațiile sunt neîntemeiate și nefondate”, a spus șeful PG într-un briefing de presă.

loading...

Comments are closed.