Actual

ULTIMA ORĂ // CSP a desemnat procurorul general interimar, care va activa în perioada suspendării lui Stoianoglo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva minute în urmă, Consiliul Superior al Procurorilor a decis cine va conducere Procuratura Generală în perioada suspendării lui Alexandr Stoianoglo, dar și în cazul demisiei/destituirii procurorului general, informează Telegraph.md

Astfel, din cei doi candidați audiați astăzi, membrii CSP au decis să-l numească pe Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar al Procuraturii Generale.

Înainte de numirea șefului interimar al PG, membrii CSP l-au ascultat și pe Dorin Chirtoacă, ex-primar general al mun. Chișinău, care a prezentat mai multe informații împotriva Victoriei Furtună și lui Dumitru Robu, despre care a spus că aceștia l-au slujit pe Vlad Plahotniuc.

Fostul primar a spus că Robu și Furtună sunt colegi, iar prestația lor în fața membrilor CSP a fost un show. Mai mult, Chirtoacă a mai spus că este cercetat penal de către acești procurori, iar până astăzi dosarele în care este vizat sunt la faza de urmărire penală și nu au fost trimise în judecată, acestea fiind intentate în 2010.

Fostul edil a mai spus că Robu și Furtună l-au suspendat din funcția de primar general al mun. Chișinău, ei acționând la comanda lui Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție.

Furtună și Robu sunt persecutori, iar din acest motiv nu pot fi numiți în fruntea PG, a spus Chirtoacă.

”Chiar din 1000 de procurori nu a fost identificat un om demn care să prezinte fața Procuraturii? Este inadmisibil”, a declarat Chirtoacă în fața membrilor CSP.

”Ăștia nu sunt procurori. Ei sunt hoți, bandiți. Ei trebuie dați afară, nu promovați în funcție. Eu îmi asum orice risc. Eu am trecut peste Plahotniuc, Dodon și Voronin, iar ei nu o să mă sperie cu slugile lor”, a mai declarat fostul edil al capitalei.

După declarațiile lui Chirtoacă, membrii CSP au rămas în deliberare, după care și-au anunțat decizia cu privire la desemnarea procurorului generat interimar.

loading...

Comments are closed.