ULTIMA ORĂ // Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările la Codul Fiscal: O victorie importantă pentru autonomia Găgăuziei!

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituționale modificările la Codul Fiscal care afectau autonomia Găgăuziei. Această decizie marchează o victorie importantă pentru locuitorii regiunii, care au protestat împotriva discriminării și pentru respectarea Constituției.

Evghenia Guțul, bașcanul Găgăuziei, a salutat decizia Curții Constituționale: “Vreau să exprim profunda mea recunoștință corpului de deputați ai Adunării Populare, membrilor și angajaților Comitetului Executiv, experților care au participat la pregătirea ședințelor de judecată. Împreună, am demonstrat cu convingere Curții și întregii societăți moldovenești că modificările la Codul Fiscal discriminează locuitorii Găgăuziei și contravin mai multor articole din Constituția Republicii Moldova și Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei”.

“Victoria noastră convingătoare demonstrează încă o dată că autoritățile și locuitorii Găgăuziei își ating întotdeauna obiectivele atunci când se unesc și acționează împreună!”, a mai spus Guțul.

După mai multe ședințe, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională prevederea legală care stabilește că restituirea TVA către agenții economici ai autonomiei găgăuze se face din bugetul entității autonome în limita veniturilor disponibile. Legea a fost elaborată și adoptată de către guvernarea PAS.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share