Politic

Ultima oră! Filip îi spune nu lui Dodon și îl propune în mod repetat pe Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Pavel Filip îl propune repetat pe Eugen Sturza, vicepreşedintele PPE, în funcţia de ministru al Apărării. Anunţul a fost făcut în debutul de astăzi a şedinţei Guvernului.

„Aș vrea să mă refer la declarațiile făcute de Igor Dodon privind funcția de ministru al Apărării. Trebuie să recunosc că nici societatea nu prea a înțeles această propunere a dlui președinte, or dl președinte și PSRM se cred partid de guvernare, altfel nu pot explica înaintarea unei candidaturi din partea președintelui. (…) Eu înțeleg că dlui se inspiră de la un model dintr-o țară pe care  o frecventează foarte des. Îi sugerez să coboare cu picioare pe pământ, să înțeleagă că R. Moldova e o țară parlamentară, deci această propunere de azi e lipsită de sens, e o declarație fără efect, ca multe altele. Cred că și aceasta ține de  a acoperi lipsa de argumente privind blocajele pe care le-a creat în privința Armatei Naționale. Vorbesc de refuzurile ca armata să paticipe la exerciții militare. De ce își dorește să aibă o Armată slabă? Eu cred că răspunsul e la suprafață. Președintele dovedește încă o dată că nu se conduce de interesele țării noastre”, a declarat Pavel Filip.

Fotoliul de ministru al Apărării a rămas liber acum opt luni, după ce Partidul Liberal i-a retras sprijinul politic lui Anatol Şalaru, care a deţinut anterior această funcţie. Până acum, interimatul a fost asigurat de viceministrul Gheorghe Galbura.

loading...

Write A Comment