Social

ULTIMA ORĂ // Fiul lui Veaceslav Platon a fost reținut în curtea unui bloc pentru trafic de droguri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Platon, fiul raiderului Nr.1 din CSI, Veaceslav Platon, a fost prins la sfârșitul săptămânii trecute de Poliția Capitalei pentru că ar fi fost implicat într-un schemă de trafic de droguri prin intermediul magazinelor online. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de Detenție Provizorie, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit surselor noastre, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, oamenii legii l-au prins pe Igor Platon în timp ce acesta ascundea pachețele cu droguri prin curtea unui bloc de locuințe din sectorul Rîșcani al capitalei. În timpul perchezițiilor corporale, polițiștii ar fi găsit asupra lui Platon aproximativ 40 de pachețele de PVP.

Solicitat telefonic, Ruslan Ceban, șeful Inspectoratului de Poliție Rîșcani, a confirmat pentru Deschide.MD faptul că vineri, 20 decembrie, oamenii legii au reținut un tânăr în vârstă de aproximativ 23-24 de ani, care avea asupra sa mai multe pachețele cu o substanță dubioasă, însă nu a putut confirma dacă este vorba despre fiul lui Veaceslav Platon făcând trimitere la secretul anchetei.

„Vineri, locatarii unui bloc au alertat poliția despre faptul că în curte un tânăr are un comportament suspect și că acesta ar fi ascuns droguri. La fața locului s-au deplasat angajații IP Rîșcani care au depistat persoana, iar asupra sa au găsit mai mutle pachețele cu o substanță dubioasă. Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pachețelele depistate la el au fost expediate pentru a fi supuse unei expertize de laborator. Mai multe detalii nu vă pot oferi despre acest caz, dat fiind faptul că este vorba despre secretul anchetei, iar cazul se află în gestiunea procurorilor”, a spus Ceban.

Amintim că în luna mai 2016, fiul lui Veaceslav Platon a înaintat o scrisoare de intențe către BNM că ar dori să cumpere cele aproximativ 40 la sută din acțiunile Moldova-Agroindbank, blocate în urma revigorării sistemului bancar după furtul miliardului.

Într-un final Banca Centrală l-a refuzat pe fiul lui Platon, însă raiderul a încercat să dețină controlul respectivului pachet de acțiuni prin mai multe procese de judecată intentate împotriva BNM.

Anterior, presa a scris că numele lui Igor )Platon, fiul lui Veaceslav Platon, a figurat într-un dosar penal intentat de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) și care se referă la Compania Online IPS, specializată în procesarea plăţilor online. Egor Platon reprezenta interesele cetăţenilor americani, care erau fondatori ai Online IPS la înregistrarea ei la Camera Înregistrării de Stat din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.