Actualitate

ULTIMA ORĂ // Fostul administrator al BEM și adjunctul ANP, din nou în arest

Pinterest LinkedIn Tumblr

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Curtea de Apel Chișinău a casat, repetat, încheierile Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana și a dispus aplicarea arestului preventiv în privința șefului de direcție al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și a adjunctului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al Procuraturii Generale.

Cu privire la șeful de direcție al BNM, care a exercitat și funcția de administrator special al Băncii de Economii, magistrații au dispus plasarea în arest preventiv până la data de 10 mai 2021. Funcționarul este învinuit de abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”, pe segmentul gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale.

În cazul adjunctului ANP, Curtea de Apel Chișinău a dispus admiterea recursului procurorilor, înlocuindu-i acestuia arestul la domiciliu, stabilit anterior de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, cu arest preventiv, pentru perioada de până la 11 mai 2021. Procurorii continuă investigațiile în privința numitului pentru abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Concomitent, anunțăm despre finalizarea urmăririi penale pe un alt dosar în care adjunctul ANP este învinuit de ”păstrarea ilegală a munițiilor” și ”păstrarea neglijentă a armelor de foc şi a munițiilor”. Cele incriminate au devenit cunoscute urmare a perchezițiilor efectuate sub conducerea procurorilor PCCOCS la domiciliul acestuia și au devenit probe în dosar, care a fost recent finalizat și expediat spre examinare în judecată.

loading...

Comments are closed.