ULTIMA ORĂ // Guvernul ar putea decide deconectarea periodică a curentului electric, atenționează Andrei Spînu

Guvernul ar putea decide deconectarea periodică a curentului electric, atenționează Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii. Economisirea va permite să avem energie electrică fără ca Guvernul să intervină în activitățile zilnice, a avertizat acesta.

”Astăzi vin cu o rugăminte foarte mare la voi – să ne străduim să economisim energia electrică în următoarea perioadă, mai ales între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 23:00.

De ce este atât de important? Pentru că economisirea ne va permite să avem energie electrică fără a fi nevoiți să intervenim în activitățile zilnice. Acest lucru este esențial până găsim soluții potrivite sub aspect financiar.

Un om de unul singur niciodată nu poate schimba lucrurile, o țară întreagă însă poate! Vă rog pe fiecare, vă rog ca noi toți, împreună, să facem partea noastră de efort. Astăzi. Și mâine. Și în perioada următoare.

Atât timp cât Ucraina este nevoită să oprească livrarea de energie electrică, iar noi suntem nevoiți să folosim economiile de gaze pentru a primi necesarul de energie de la MGRES, este esențial ca noi toți să economisim cât de mult putem.

Cum putem economisi energie electrică prin câteva acțiuni simple:

  • Scoatem din priză încărcătoarele și electrocasnicele când nu le folosim – așa putem reduce consumul lunar cu până la 10%. De exemplu, o mașină de spălat, un printer, aparatul de aer condiționat, fierul de călcat, aspiratorul, aparatul cu microunde, cuptorul electric sau un televizor care stau în priză consumă energie chiar și fără a fi folosite;
  • Stingem lumina când ieșim din cameră. Mai ales între ora 18:00 și 23:00 când este cel mai mare consum;
  • Înlocuim becurile clasice cu cele de tip LED, care consuma de până la 5 ori mai puțin;
  • Închidem de tot computerele când nu le folosim. Ele reprezintă unul dintre cele mai mari consumatoare de energie în clădirile cu oficii.

Toate instituțiile publice au primit instrucțiuni referitoare la reducerea consumului de energie. Totodată, de astăzi, Guvernul, Parlamentul și Președinția vor opri iluminatul între orele menționate”, a scris Spînu pe Facebook.

Total
0
Shares
Total
0
Share