Actual

ULTIMA ORĂ // Guvernul PAS pompează bani în Arena Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de miniștri a adoptat o hotărâre de guvern prin care a dispus transferarea din Fondul de rezervă a 24 de milioane de lei către Administrația de Stat a Drumurilor, care urmează să organizeze o licitație pentru construcția drumului de acces din șoseaua Chișinău-Orhei-Bălți.

Lucrările de construcție a arenei polivalente au fost terminate în decembrie 2019, dar obiectivul nu poate fi dat în exploatare fără a avea căi de acces. Pentru a fi înregistrat imobilul la Cadastru și compania să înceapă a funcționa e necesar ca măcar unul din drumuri să fie construit. Acest lucru va permite ca SRL Arena Națională să înceapă să producă venituri, din contul sălilor de antrenament și cluburilor sportive pe care le va găzdui, asigurându-și o oarecare independență financiară. Până acum societatea comercială era nevoită să plătească serviciile și alte cheltuieli de întreținere din transferurile de la bugetul de stat.

Agenția Proprietății Publice, care este asociat unic al SRL Arena Națională, caută soluții pentru a face drum și din strada Bucovinei, unde mai multe terenuri sunt proprietate privată. Când vor exista deja două căi de acces obiectivul va putea găzdui competiții internaționale de amploare, concerte sau alte evenimente mai mari.

Construcția obiectivului a costat circa 44,5 de milioane de euro. Statul a rambursat partenerului privat, până în august 2022, circa 19 milioane de euro. Conform graficului agreat, ultima tranșă urmează a fi achitată în anul 2030.

loading...

Comments are closed.