Alte știri

ULTIMĂ ORĂ // Igor Dodon a avut o discuție cu șeful misiunii de monitorizare a FMI în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o discuție în format online cu șeful misiunii de monitorizare a Fondului Monetar Internațional în Moldova, Ruben Atoyan, și reprezentantul permanent al FMI în țara noastră, Volodymyr Tulin, transmite Telegraph.md

Oficialii au discutat un spectru larg de chestiuni legate de cooperarea Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional.

În special, au fost discutate cele mai importante probleme social-economice din țara noastră: finalizarea reformei sectorului financiar și bancar, menținerea statutului independent al Băncii Naționale a Moldovei, politica bugetar-fiscală, politica energetică, combaterea corupției și consolidarea statului de drept.

De asemenea, au fost examinate perspectivele de elaborare și semnare a unui nou Program de cooperare dintre Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional pentru următorii ani, în valoare de 550 milioane dolari SUA. Astfel, este preconizată o ședință a Consiliului Directorilor FMI deja în luna septembrie curent.

Misiunea FMI a desfășurat deja primele consultații în format online cu Guvernul și Banca Națională a Moldovei, iar activitatea în acest sens continuă, de aceea astăzi, s-a convenit unei noi runde de negocieri după încheierea misiunii în luna iulie.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Guvernul anunță că a inițiat negocierile pentru un nou program cu FMI

loading...

Comments are closed.