Alte știri

ULTIMA ORĂ // Igor Dodon și-a reluat mandatul de președinte al PSRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon și-a reluat mandatul și funcția de președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Decizia a fost adoptată unanim în cadrul celui de-al XVI-lea Congres al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a avut loc chiar astăzi, informează Telegraph.md

Zinaida Greceanîi cea care a propus ca la cel de-al XVI-lea Congres al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon să fie ales președinte al PSRM.

“Sunt sigură de faptul că viziunile și abordările domniei sale vor genera o nouă etapă de dezvoltare a PSRM. Doar împreună! Doar până la capăt! Doar PSRM!”, a declarat Zinaida Greceanîi.

”Suntem bucuroși că se reîntoarce în partid cu noi puteri. Sub conducerea lui Igor Dodon vom obține acest rezultat și nu va trebui să împărțim cu nimeni puterea. Noi vom conduce țara în numele poporului”, a declarat Furculiță la Congresul al XVI-lea al PSRM.

Mă mândresc cu faptul că am făcut parte, fac parte și voi face parte din familia noastră mare – familia socialiștilor, a declarat președintele Igor Dodon la Congresul al XVI-lea al PSRM.

”Pentru mine este o onoare și sunt convins că aceleași emoții sunt pentru majoritatea din această sală, indiferent dacă sunt sau nu membri de partid”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a remarcat că istoria PSRM se împarte în trei etape: I etapă – lupta pentru Parlament (2011-2014) , II etapă – aflarea în opoziție dură în Parlament (2015-2016), III etapă – nici în opoziție, nici la putere, când președintele țării a fost lăsat fără împuterniciri (2016-2019). Provocările care au apărut pe parcursul acestor etape au consolidat și maturizat politic partidul.

Dodon a declarat că anul 2020 a fost unul dintre cele mai grele: problemele interne din țară – seceta, pandemia, criza, dar și mobilizarea Occidentului împotriva președintelui țării Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a declarat că, în următorii patru ani, PSRM va trebui să aleagă între două scenarii: sau trece în opoziție dură până la următoarele alegeri prezidențiale din 2024 și nu face coaliție cu nimeni, sau, după alegerile parlamentare anticipate, își găsește un partener de coaliție și devine parte a puterii.

Potrivit lui Dodon, în pofida tuturor greutăților, PSRM a reușit să creeze o echipă puternică, unde deciziile se iau în urma discuțiilor și prezentării opiniilor membrilor de partid. Astăzi, PSRM are 37 de deputați, peste 20 de președinți de raioane, mai mult de 200 de primari, inclusiv primarul general al municipiului Chișinău.

Amintim că Igor Dodon a fost în imposibilitatea exercitării funcției de președinte al PSRM în perioada cât a fost șef de stat, iar din 2016 până în 2020 conducerea formațiunii a fost asigurată de către Zinaida Greceanîi.

loading...

Comments are closed.