ULTIMA ORĂ // Iran lansează zeci de drone către Israel

Zeci de drone au fost lansate din Iran către Israel sâmbătă seara, în timp ce Israelul se pregătea să se apere împotriva atacului iranian așteptat, a confirmat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, informează JPost.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, într-un mesaj video, a declarat că “în ultimii ani, și mai ales în ultimele săptămâni, Israelul s-a pregătit pentru posibilitatea unui atac direct din partea Iranului”.

El a avertizat Teheranul că “cine ne rănește, îi vom răni pe ei. Ne vom proteja de orice amenințare și o vom face cu hotărâre și determinare”.

“Împreună vom învinge toți dușmanii noștri”, a spus el, îndemnând israelienii să asculte directivelor Comandamentului Frontului de Acasă și mulțumind aliaților Israelului precum SUA, Franța și Marea Britanie pentru sprijinul acordat statului evreu.

“Sistemele noastre de apărare sunt dislocate. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, atât în apărare, cât și în atac”, a spus Netanyahu, subliniind că IDF-ul, statul și publicul sunt puternici.

Ieri, Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în țările din Orientul Mijlociu.

Total
0
Shares
Total
0
Share