Actualitate

ULTIMA ORĂ // Judecătorul Liuba Șova a suspendat revocarea mandatului Domnicăi Manole și numirea lui Lupașcu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 23 aprilie 2021, Președintele ad-interim al Curții Constituționale a admis, în baza articolelor 71 alineatele (2) și (4) din Codul jurisdicției constituționale și 251 alin. (2) și (4) din Legea cu privire la Curtea Constituțională, cererea de suspendare a acțiunii Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale, depusă de Sergiu Litvinenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova (DCC nr. 60 din 23 aprilie 2021).

Decizia a fost adoptată de Liuba Șova, președintele interimar al Curții Constituționale. Șova a fost numită la CC de Guvernul Maia Sandu.

Potrivit art.7 indice 1 din Codul jurisdicției constituționale, decizia de suspendare a acţiunii actului contestat se adoptă de plenul Curţii Constituţionale cu votul a cel puţin 3 judecători. În caz de imposibilitate a convocării plenului Curţii, decizia de suspendare se emite printr-o dispoziţie a Preşedintelui Curţii Constituţionale, cu confirmarea ulterioară obligatorie de către plenul Curţii Constituţionale. Decizia de suspendare a actului normativ contestat intră în vigoare la data adoptării, urmînd a fi publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. În cazul suspendării acţiunii actului normativ contestat, Curtea Constituţională va examina, în fond, sesizarea într-un termen rezonabil.

loading...

Comments are closed.