Social

ULTIMA ORĂ // Jurist din cadrul CNAM, reținut pentru abuz de serviciu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 23.11.2022, Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud împreună cu ofițerii CNA au efectuat percheziții pe cauza penala pornită pe faptul abuzului de serviciu săvârșit de un jurist al Agenției teritoriale Sud a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Aceasta este bănuită de faptul că, de comun acord cu factori de decizie ai Agenției, cu scopul obținerii de interese materiale, însușea mijloacele financiare destinate achitării primelor de asigurare obligatorie și penalităților de întârziere. Sumele erau achitate de către administratorii întreprinderilor individuale și gospodăriilor țărănești, urmare a emiterii ordonanțelor judecătorești în privința acestora, cu privire la încasarea plăților.

Plățile menționate erau încasate de juristul Agenției, atât personal, în numerar, cât și în contul său curent la una din băncile din Cahul. În cadrul cazurilor documentate, a fost stabilit un prejudiciu de peste 100.000 lei, mijloace bănești destinate achitării primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, care trebuiau să ajungă în bugetul CNAM. Totodată, prejudiciul total adus bugetului CNAM, urmează a fi stabilit după cercetarea tuturor circumstanțelor.

Menționăm că, perchezițiile s-au efectuat atât în biroul de serviciu, cât și domiciliul persoanei bănuite, care a fost reținută pe un termen de 72 de ore și plasată în izolatorul Inspectoratului de poliție Cahul.

Soțul persoanei reținute, care activează în calitate de avocat, a fost escortat la CNA, unde i-a fost adusă la cunoștință calitatea de bănuit pe cazul dat, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii.

Urmare a perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe acte, suporturi electronice de stocare a informațiilor, telefoane, și alte obiecte.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.