ULTIMA ORĂ // Jurnalista Valentina Ursu părăsește redacția Radio Europa Liberă: ”Personalitatea și libertatea nu e în drept să o ia nimeni”

Printr-o postate publicată pe Facebook, jurnalista Valentina Ursu a anunțat că pleacă din redacția Radio Europa Liberă, după 18 ani de muncă la această stație finanțată de către Statele Unite ale Americii.

”Ultima zi la Europa Liberă… După 17 ani de muncă la Radioul Național, au urmat 18 ani la Radio Europa Liberă. A fost cea mai frumoasă parte a vieții mele. La REL am învățat de la colegii mei cât de important e să ai responsabilitatea cuvântului, munca în echipa, cât de important e să iubești oamenii și să lucrezi pentru oameni. Cât de important e să iubești ceea ce faci și să faci cu tot sufletul. Radioul a fost și va fi meseria mea de suflet. Personalitatea și libertatea nu e în drept sî o ia nimeni”, a scris jurnalista.

Valentina Ursu este o jurnalistă care și-a început activitatea la radio Europa Liberă din 2004. Anterior a muncit 17 ani la Radio Moldova. I s-a conferit Ordinul Republicii în 2009. Deținătoare a Medaliei „Om Emerit” din 1994. A scris cartea „Rîul de sânge”, în care a inclus reportajele pe care le-a realizat în timpul conflictului armat de la Nistru (1992). Se regăsește printre cele 99 femei ale Moldovei 2013. Omul Anului (2014). Tot în 2014, președintele României i-a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” – în grad de Comandor. A fost desemnată de cinci ori câștigătorul Topului Jurnaliștii Anului.

Total
0
Shares
Total
0
Share