Alte știri

ULTIMĂ ORĂ // Legea „deoffshorizării”, votată în lectura finală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul a aprobat, în cea de-a doua lectură, Proiectulde lege pentru modificarea și completarea mai multor acte legislative – așa-numitul proiect al legii deoffshorizării.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, au fost stabilite restricții de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni de lucrări și servicii pentru persoanele juridice fondate de subiecți din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență, persoanele juridice în componența cărora figurează, direct sau indirect, persoane înregistrate sau cu reședință în astfel de jurisdicții.

Proiectul de lege prevede modificări ce vizează definirea noțiunilor de participant la privatizare, ofertant în domeniul parteneriatului public-privat, operator economic, participant la procedurile de achiziție publică, precum și la concesiunile de lucrări și servicii.

”Legea deoffshorizării urmărește să ajusteze cadrul legislativ național în vederea asigurării implementării eficiente și comprehensive a angajamentelor asumate de Republica Moldova în domeniul prevenirii spălării banilor și asigurarea transparenței fondurilor, inclusiv angajamentele din Acordul de Asociere”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Parlamentul a modificat următoarele acte legislative: Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, Legea cu privire la parteneriatul public-privat, Legea privind achizițiile publice, Legea cu privire la concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii.

Guvernul urmează să aprobe metodologia de stabilire a jurisdicțiilor ce nu implementează standarde internaționale de transparență, precum și lista acestora.

Citește și: Procurorul General a luat act de investigația jurnalistică în care este vizat procurorul Adrian Popenco și a transmis materialele pentru examinare către ANI

loading...

Comments are closed.